Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

680 nieuwe besmettingen in de regio, 5 personen overleden

11 mei 2021, 15.26 uur · Aangepast 11 mei 2021, 15.58 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een dalend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames; als de cijfers het toelaten, waagt het demissionair kabinet vanavond mogelijk de sprong naar fase twee van het versoepelingsplan. In vergelijking met vorige week zijn de coronacijfers in de regio nagenoeg hetzelfde gebleven. In een week tijd meldt het RIVM in de regio Alkmaar in totaal 680 nieuwe besmettingen.

Foto: NH Nieuws

In Alkmaar zijn tussen 4 en 10 mei de meeste besmettingen geconstateerd. 252 inwoners zijn positief getest op corona. Vier personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Drie personen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

In Heerhugowaard werden 158 positieve testen gemeld, vorige week waren dat er 162. Eén inwoner moest voor klachten worden opgenomen in het ziekenhuis. Langedijk telt 65 nieuwe besmettingen, 6 meer dan vorige week. Eén persoon is door de gevolgen van het virus overleden. Twee mensen moesten worden opgenomen op de corona-afdeling. 

In Bergen zijn afgelopen week 43 inwoners positief getest op het virus, een van hen ligt momenteel in het ziekenhuis. Vorige week werden daar nog 63 nieuwe besmettingen gemeld.

Lichte stijging Heiloo

In Heiloo is voor de tweede week op rij een lichte stijging te zien. Vorige week werden er 58 inwoners positief getest, dat zijn nu 68 nieuwe besmettingen. De gemeente Castricum telt 94 nieuwe besmettingen. 

Intensive care

In het ziekenhuis worden op dit moment 40 coronapatiënten behandeld, waarvan 10 op de intensive care. "Het is een beetje koffiedik kijken", reageert woordvoerder Rinkse Brandsma-De Wit. "De ene dag gaat het de goede kant op, maar dan nemen de besmettingen toch weer toe. We moeten de situatie echt per dag bekijken".

Bekijk alle cijfers van het RIVM per gemeente via het kaartje van Local Focus:

Deskundigen geven in De Corona Peiling antwoord op jouw vragen over het coronavirus, de gevolgen en de maatregelen. Bekijk hier alle vragen én antwoorden terug. 

Ook een vraag? Stuur 'm naar [email protected]