Ga naar Content

Enkhuizer Heiner in de middenmoot na eerste dag WK Finn

Zeiler Nicholas Heiner staat na de eerste dag van het WK Finn in het Portugese Porto op de zestiende plaats in het klassement. De 32-jarige Enkhuizer staat daarmee in de middenmoot. Er doen in totaal 50 zeilers mee aan het WK. 

Zeiler Nicholas Heiner uit Enkhuizen - Foto: Pro Shots / Watersportverbond

"Het was een lastige dag voor me. Ik had een goede eerste wedstrijd. Ik lag twaalfde na een hele mooie start. Daarna kwam ik terug tot plek zeven. Op zich een goede race", vertelde Heiner na afloop van zijn eerste race.

"De tweede race was iets minder. Ik was bij de start net een fractie te laat met aantrekken. Je bent maar twee seconden te laat maar vervolgens leek het daarna wel alsof de hele vloot op mij verdedigde. Nee, al met al, niet een fantastische dag. Morgen moet beter", aldus Heiner.

Olympische Spelen

Vanaf 8 mei staan elke dag nog minimaal twee races op het programma in Portugal. Het WK Finn wordt afgesloten op woensdag 12 mei. De Finn klasse is een olympisch onderdeel bij het zeilen bij de aankomende Spelen deze zomer in Tokyo. Heiner is al zeker van deelname in Japan. 

Zeiler Nicholas Heiner uit Enkhuizen - Foto: Foto: Richard Langdon

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]