Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Europese Commissie wil €5 miljoen uittrekken voor ontslagen KLM-personeel

6 mei 2021, 14.33 uur · Aangepast 12 mei 2021, 11.34 uur · Door AT5 & NH Nieuws

De Europese Commissie wil vijf miljoen euro uittrekken om KLM-personeel dat vanwege de coronacrisis is ontslagen aan een nieuwe baan te helpen. Het geld is bestemd voor de 1200 ontslagen werknemers voor omscholing of het beginnen van een eigen zaak. De commissie verwacht dat het kabinet 3,4 miljoen euro bijlegt.

Foto: Boeing 777-300ER van KLM op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

De commissie wil het geld uit een fonds halen dat is bedoeld voor mensen die hun baan verliezen als gevolg van globalisering,  zoals bijvoorbeeld wanneer een werkgever naar het buitenland verhuist. Met het geld uit dit fonds kunnen KLM medewerkers die hun baan zijn verloren advies inwinnen over waar ze weer aan het werk kunnen. Ze kunnen sollicitatietraining volgen of verhuiskosten laten vergoeden als ze in het buitenland een baan vinden. Het geld kan ook worden gebruikt om werkgevers aan te moedigen de ontslagen werknemers in dienst te nemen.

Het Europees Parlement en de EU-landen moeten wel eerst nog instemmen met het plan.

Versoepelen

Er verdwijnen in totaal 4.500 tot 5.000 arbeidsplaatsen bij de KLM. De luchtvaartmaatschappij riep vanmorgen het kabinet op de reisverboden en testverplichtingen te versoepelen, zodat reizen naar veilige gebieden weer mogelijk wordt.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]