Ga naar Content

Bijna 3.000 fans welkom bij EK hockey in Amstelveen

Bij de Europese kampioenschappen hockey, die begin juni in Amstelveen worden gehouden, is publiek welkom. Per dag mogen bij het toernooi zo'n 2.700 toeschouwers het Wagener Stadion in.

Foto: ANP/Koen Suyk

De verwachting is dat supporters een negatieve coronatest moeten tonen.De hockeybond heeft samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sportkoepel NOC*NSF en de gemeenten Amstelveen en Amsterdam het plan opgesteld voor de aanwezigheid van publiek.

"Wie weet is er eind mei nog wel wat meer mogelijk", zegt Erik Gerritsen, directeur van de hockeybond. "Maar ook met een beperkter aantal toeschouwers zal de sfeer in het stadion geweldig zijn."

De EK in 2017 was ook in Amstelveen. Destijds waren 10.000 toeschouwers aanwezig. Het finaleweekend van de Euro Hockey League werd begin april nog in een leeg stadion gespeeld.

De EK hockey 2021 worden van 4 tot 13 juni gehouden in Amstelveen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]