Ga naar Content

Hockeyvrouwen Amsterdam niet naar finale EHL; mannen Bloemendaal winnen wel

De vrouwen van Amsterdam zijn gestrand in de halve finale van de Euro Hockey League. Zaterdagmiddag werd er in het Wagener Stadion in Amstelveen na shoot-outs verloren van Den Bosch. Het is de eerste keer dat vrouwen ook meedoen aan dit toernooi. De mannen van Bloemendaal versloegen Royal Leopold Club uit België.

Den Bosch kwam in de slotfase op gelijke hoogte - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

In de gelijkopgaande wedstrijd eiste Amsterdam-keepster Anne Veenendaal de eerste hoofdrol op. Ze stopte in het eerste kwart een strafbal van Ireen van den Assem. Ook daarna was ze belangrijk met een aantal knappe reddingen.

Doelpunten

Marijn Veen zette Amsterdam in het derde kwart op voorsprong. Na een assist van Sosha Benninga lobde ze de bal over keepster Josine Koning heen. Het was daarna vooral tegenhouden voor Amsterdam, al schoot Freeke Moes nog net naast.

Den Bosch van scoren afhouden leek goed te gaan, maar een minuut voor tijd scoorde Frédérique Matla alsnog. Met een tip-in zorgde zij ervoor dat shoot-outs beslissing moesten brengen: 1-1.

Shoot-outs

De shoot-outs werden beter genomen door de Brabanders. Den Bosch was iedere keer trefzeker, terwijl Eva de Goede (strafbal) en Lauren Stam misten namens Amsterdam.

Amsterdam speelt zondag in de troostfinale tegen Der Club an der Alster uit Hamburg.

Mannen: Bloemendaal wint wel

De shoot-outs waren de mannen van Bloemendaal wél goed gezind. Tegen het Belgische Royal Leopold Club eindigde de wedstrijd in 1-1, waarna de Noord-Hollanders de shoot-outs wonnen met 5-4. De tegenstander in de finale komt uit Spanje: Atletic Terrassa.

Vreugde bij Bloemendaal na de 1-1 van Wouter Jolie - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]