Ga naar Content

Hockeyvrouwen Amsterdam winnen troostfinale Euro Hockey League

Amsterdam is derde geworden in de Euro Hockey League. In het eigen Wagener-stadion in Amsterdam won de ploeg met 4-2 van Der Club an der Alster uit Hamburg.

Freeke Moes was belangrijk met twee treffers - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

Amsterdam ging zaterdag in de halve finales onderuit tegen Den Bosch. De Amsterdammers stonden lang voor, maar verloren na shoot-outs met 4-3. De Duitse club leek hetzelfde kunstje als Den Bosch te flikken. De kampioen van Duitsland kwam in de slotminuut op gelijke hoogte, maar verloren in de shoot-outs van Club de Campo uit Spanje.

Freeke Moes opende de score voor Amsterdam na een fraaie solo. Niet lang daarna maakten de Duitsers gelijk via Hanna Granitzki. Vlak daarna viel Eva de Goede uit met een ogenschijnlijk vervelende polsblessure.

Moes

Felice Alberts zette de Amsterdammers weer op voorsprong. Vervolgens ging het initiatief weer naar de Duitsers, waarna Hannah Gablac met een tip-in voor de gelijkmaker zorgde: 2-2. In het laatste kwart viel de beslissing voor Amsterdam. Fay van der Elst zette haar ploeg op 3-2, waarna Moes het duel in het slot gooide met haar tweede treffer van de middag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]