Ga naar Content

AZ trekt na mooie voetbalmiddag aan kortste eind, maar blijft strijdvaardig

AZ keert na de 2-0 verloren topper tegen Ajax teleurgesteld terug naar Alkmaar. De ploeg van trainer Pascal Jansen bood lang partij tegen koploper Ajax, maar in de tweede helft sloeg Ajax-middenvelder Davy Klaassen tweemaal toe en tekende voor beide treffers.

Calvin Stengs na Ajax-AZ - NH Nieuws

Gezien het aantal kansen had er meer ingezeten voor de bezoekers. De verliespartij hakt er dan ook in bij AZ-speler Calvin Stengs. "Ik denk dat we zeker kansen hebben gehad om die 1-0 te maken. Dat is gewoon zonde en dat knaagt wel aan je na de wedstrijd", aldus een teleurgestelde Stengs. 

"PSV gewoon boven ons staat en dat is de ploeg waar wij op jagen"

az-trainer pascal jansen

Niet alleen het feit dat er verloren wordt tegen rivaal Ajax doet zeer, ook gezien de strijd om plek twee ziet het er voor AZ nu een stuk minder rooskleurig uit. PSV won gisteravond namelijk al tegen FC Groningen (1-0) en staat daarmee drie punten los van AZ. Daarnaast hebben de Eindhovenaren een beter doelsaldo.

Tekst loopt door onder de reactie van AZ-trainer Pascal Jansen 

AZ-trainer Pascal Jansen na Ajax - AZ - NH Nieuws

Met nog vier westrijden voor de boeg lijkt plek twee een lastig karwei te gaan worden voor AZ, maar trainer Pascal Jansen geeft de strijd nog niet op. "Indirect waren we al afhankelijk van PSV gezien het verschil in goals en omdat zij gisteren al hun wedstrijd wonnen. Maar ik heb al meerdere keren aangegeven dat PSV gewoon boven ons staat en dat is de ploeg waar wij op jagen. Dat is na vanmiddag niet anders."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]