Ga naar Content

Leeft de 'vissersderby' wel bij Telstar?

Telstar bereidt zich voor op de vissersderby tegen FC Volendam. Gisteren peilden wij bij FC Volendam of de vissersderby leeft onder de spelers daar en vandaag deden we dat bij Telstar. Conclusie: de vissersderby lijkt een beetje te zijn dood gebloed.

Telstar traint in aanloop naar het uitduel tegen FC Volendam - Foto: NH Sport/Tijmen Koelemeijer

“Ik heb ook het gevoel dat het niet leeft”, zegt Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek. “Veel jongens hebben helemaal niks met de visserderby hier omdat ze uit andere regio’s komen. Zij hebben ook de volle stadions niet meegemaakt. Meer dan verhalen hebben ze er niet over gehoord.”

Korpershoek speelde in zijn carrière vele vissersderby's. Deze vissersderby zal toch echt de laatste zijn voor 'Mister Telstar'. Hij heeft namelijk besloten om aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Daarnaast is het nog maar de vraag of hij zondag in actie kan komen tegen FC Volendam.

Tekst loopt door onder video

Leeft de vissersderby nog bij Telstar? - NH Nieuws

Al twee maanden kijkt Korpershoek wegens een enkelblessure toe vanaf de zijkant, maar vanmorgen trainde de 36-jarige routinier volledig met de groep mee. "Er bleek toch wel meer schade te zitten dan we hadden gehoopt", blikt hij terug op zijn blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in februari. "Het feit dat ik hier nu sta betekent dat het de goede kant op gaat. Maar hoe ik mij morgen voel weet ik niet." 

Tegenvallers

Telstar snakt na vijf wedstrijden zonder overwinning naar een zege. Een kleine tegenvaller is dat ze het zondagmiddag tegen FC Volendam wellicht zonder verdedigers Ilias Bronkhorst en Redouan El Yaakoubi moeten doen. Bronkhorst trainde apart van de groep en El Yaakoubi ontbrak omdat hij 'niet fit' is. 

Blijft 'ie of vertrekt 'ie?

Na dit seizoen loopt het contract van Andries Jonker af bij Telstar. Deze week bracht Omroep Flevoland naar buiten dat Jonker kandidaat is voor het trainerschap bij Almere City FC. Maar daar klopt volgens de oefenmeester zelf niets van.

Telstar-trainer Andries Jonker over vermeende interesse Almere City FC - NH Nieuws

FC Volendam - Telstar begint zondagmiddag om 14.30 uur. Flitsen van de vissersderby hoor je in een extra radio-uitzending van NH Sport. Frank van der Meijden is de commentator.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]