Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Alkmaar Pride en Podium Victorie houden online feestje: Drag shows, optredens en dj's

20 april 2021, 16.15 uur · Aangepast 23 april 2021, 13.18 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De feestelijke botenparade van Alkmaar Pride gaat ook dit jaar niet door. Alkmaar Pride en Podium Victorie organiseren daarom verschillende 'inclusieve' online evenementen, waar acceptatie en persoonlijke vrijheid centraal zullen staan. Op 23 april lost de organisatie het startschot met 'A Stream of Rainbows'. "Een online feestje voor iedereen", verklaart Marianne Braak van Podium Victorie. 

Janey Jacké - Rob Jacobs

Tussen 19:45 uur en 22:00 uur kunnen kijkers de livestream op 23 april via het Twitch-kanaal van Podium Victorie of de website van Alkmaar Pride kosteloos bekijken.

De stream start met een panel in samenwerking met Youth Pride - de jongerencommissie van de Amsterdam Pride - en COC Noord-Holland Noord. "We gaan in gesprek over hoe we leuke en informatieve bijeenkomsten kunnen organiseren voor de LHBTQ+-gemeenschap in de regio", legt Braak uit. 

Na het panel volgt er een Drag show van Amy Astoria en Victoria Viper. Naast het verzorgen van shows, zet het duo zich in voor de acceptatie van de LHBTQ+-gemeenschap. De avond eindigt met een show aan optredens van bekende zangers en dj's.

Host van de avond is Janey Jacké, de runner up uit het eerste seizoen van Drag Race Holland. 

De digitale inloop start om 19:30 uur. Om 20:00 uur start ‘A Stream of Rainbows’ via: Twitch.tv/podiumvictorie en www.alkmaarpride.nl.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]