Ga naar Content

19-jarige verdachte van dodelijke schietpartij blijft langer vastzitten

De tiener die door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk wordt gehouden voor de dodelijke schietpartij in Hoofddorp, blijft langer vastzitten. De rechtbank gaat daarmee niet in op het verzoek dat zijn advocaat vanochtend deed.

Foto: Persbureau Nieuwsfoto

De 19-jarige man uit Hoofddorp is vorig jaar juli aangehouden nadat een leeftijdsgenoot uit Amsterdam werd doodgeschoten op de Opaallaan in Graan voor Visch-Zuid. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan de trekker te hebben overgehaald. 

Het slachtoffer overleed ter plekke voor de ingang van 'Toren 1' op een complex waar voornamelijk studenten en starters wonen. Buurtbewoners reageerden die dag niet verbaasd: "Angstig was ik niet, want hoe hard het ook klinkt: er gebeurt hier wel vaker wat", vertelt een vrouw. 

Mislukte drugsdeal

Volgens het OM was een mislukte drugsdeal de aanleiding voor de schietpartij. Daarom vervolgt zij de man ook voor het handelen in softdrugs. Op de zitting vandaag waren ook de ouders van het slachtoffer aanwezig. Zij waren zichtbaar aangeslagen en gaven vanochtend aan waarschijnlijk te spreken tijdens de inhoudelijke behandeling.

Naast de tiener uit Hoofddorp zijn nog drie mannen aangehouden. Op 17 juli, zijn de eerste twee mannen opgepakt. Het gaat om 19-jarige Amsterdammers. Op 30 juli wordt de Hoofddorper aangehouden die als belangrijkste verdachte wordt gezien.

De Amsterdammers zelf zitten niet meer vast maar zijn nog wel verdacht. Hun precieze rol wordt nog onderzocht. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook