Ga naar Content

Tiener verdacht van doodschieten leeftijdgenoot na mogelijke drugsdeal

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 19-jarige man uit Hoofddorp voor het doodschieten van een leeftijdgenoot aan de Opaallaan in zijn woonplaats vorig jaar juli. Het zou mogelijk gaan om een mislukte drugsdeal. De rechter bepaalt morgen in een zitting of de man langer vast blijft zitten. 

Foto: Persbureau Nieuwsfoto

Dat meldt het Openbaar Ministerie aan NH Nieuws. Begin juli vorig jaar werd op klaarlichte dag een 19-jarige Amsterdammer doodgeschoten in de wijk Graan voor Visch. De man overleed ter plekke. De schietpartij gebeurde destijds voor de ingang 'Toren 1' op een complex waar voornamelijk studenten en starters wonen. 

De politie hield na de schietpartij direct een 20-jarige Amsterdammer aan. Omwonenden reageren die dag niet verbaasd: "Angstig was ik niet, want hoe hard het ook klinkt: er gebeurt hier wel vaker wat", vertelt een vrouw. 

Aanhoudingen

Vier dagen later, op 17 juli, worden in het onderzoek nog twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige Amsterdammers. Op 30 juli wordt de Hoofddorper, die morgen terecht staat, aangehouden

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan het slachtoffer te hebben doodgeschoten. Daarnaast wordt de man ook vervolgd voor het bezit van een vuurwapen en het handelen in softdrugs. 

De andere mannen die zijn aangehouden zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten. Zij worden niet verdacht van het doodschieten van een slachtoffer, hun rol wordt nog onderzocht. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook