Start van hoofdcontent

HOOFDDORP

nl

Man doodgeschoten in Hoofddorp, politie op zoek naar mogelijke tweede verdachte

13 juli 2020, 13.41 uur · Aangepast 13 juli 2020, 18.10 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - Bij een schietpartij voor de ingang van een flat op de Opaallaan in Hoofddorp is vanmiddag een man om het leven gekomen. Na de schietpartij werd het slachtoffer enige tijd gereanimeerd, maar dat heeft niet mogen baten.  

Eerste beelden na schietpartij in Hoofddorp - NH Nieuws

De politie heeft direct na de melding een verdachte aan kunnen houden in de buurt van de schietpartij. "We doen momenteel onderzoek of er nog meer verdachten betrokken zijn", vertelt politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek tegenover NH Nieuws. 

Tweede verdachte

In de eerste melding die de politie kreeg, werd er namelijk gesproken van een tweede verdachte, die in een auto zou zijn weggevlucht. De politie heeft nog niet kunnen verifiëren dat er een tweede verdachte is, maar agenten in kogelwerende vesten zijn lange tijd op zoek geweest naar deze persoon. Ook zijn er een helikopter en speurhonden ingezet. Rond 18.00 uur was er nog niemand gevonden, laat de politie aan NH Nieuws weten.

De politie doet uitgebreid onderzoek in de buurt. Omdat de schietpartij direct voor de ingang van een flat was, kunnen bezoekers op dit moment niet in of uit de flat. 

"Je ziet gewoon dat hier vaker dingen gebeuren, dus ik schrik er niet van"

buurtbewoner

Omwonenden reageren tegenover NH Nieuws niet verbaasd op de schietpartij: "Angstig was ik niet, want hoe hard het ook klinkt: er gebeurt hier wel vaker wat. Dus het was niet iets nieuws om te horen", vertelt een vrouw.

'Meerdere gekke dingen' 

Een man vult aan: "Ik kom hier vandaan, ik heb hier wel meerdere gekke dingen voorbij zien komen. Je ziet gewoon dat hier vaker dingen gebeuren, dus ik schrik er niet van."

Zelf hebben de meeste omwonenden geen schoten gehoord: "Meestal kan je dat wel horen, maar ik heb helemaal niets meegekregen. Ook de sirenes heb ik helemaal niet gehoord."

Buurt reageert op schietpartij in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]