Myron Boadu bezorgt AZ oefenzege op FC Utrecht

AZ heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd gewonnen van FC Utrecht. Myron Boadu maakte vlak voor tijd het enige doelpunt.

Myron Boadu - Foto: Orange Pictures

Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar een treffer liet lang op zich wachten. Zo werd FC Utrecht-spits Adrián Dalmau alleen op Marco Bizot afgestuurd, maar hij schoot over. AZ kreeg mogelijkheden via Calvin Stengs en Jesper Karlsson. Een kans voor Albert Gudmundsson werd onschadelijk gemaakt door Willem Janssen.

Ook na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Boadu, die de eerste helft speelde en na rust inviel,  kopte in de 84e minuut raak uit een hoekschop: 1-0.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Letschert (Leeuwin/46), Martins Indi (Clasie/46), Wijndal (Gemmel/72); Midtsjø, Gudmundsson (Boadu/83), Koopmeiners; Stengs, Boadu (De Wit/46), Karlsson (Margaret/69)

Generale richting Ajax

De eerstvolgende wedstrijden van AZ en FC Utrecht zijn allebei tegen Ajax in Amsterdam. Donderdag komen de Domstedelingen naar de Johan Cruijff Arena en vier dagen later spelen de Alkmaarders tegen de aanstaand landskampioen.