Samenvatting: korfballers KZ dwingen beslissingswedstrijd af tegen Fortuna

Koog Zaandijk heeft zaterdag dankzij een heel sterke tweede helft gewonnen van Fortuna. Het duel in Koog aan de Zaan eindigde in 16-14. De heenwedstrijd werd verloren (18-15), waardoor dinsdag een beslissingswedstrijd volgt. De winnaar plaatst zich voor de finale van de Korfbal League.

Samenvatting KZ - Fortuna - NH Sport/Edward Dekker

Bij KZ begon Esther Cordus verrassend in de basis. Zij kwam dit seizoen weinig in actie vanwege een blessure. Marjolijn Schenk begon daardoor op de bank. Emiel de Kruijff moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan met een enkelblessure.

Ondanks het missen van De Kruijff begon KZ sterk en nam een 5-2 voorsprong. De bezoekers uit Delft kwamen daarna beter in de wedstrijd en maakten drie doelpunten op rij: 5-5. Een nieuwe tegenvaller volgde toen sterkhouder Alwin Out uitviel. Ook hij liep een enkelblessure op. Volgens ploeggenoot Lars Hoorn was het wegvallen van Out 'een dreun' voor KZ.

Tekst gaat verder onder het interview met KZ-speler Lars Hoorn

KZ-speler Lars Hoorn over de winst op Fortuna en het geblesseerd uitvallen van Alwin Out - NH Sport/Edward Dekker

"De finale is opeens wel heel dichtbij, ja"

KZ-speler Lars Hoorn

Met Bas van der Bijl op de plek van Out ging het in het vervolg van de eerste helft  toch nog keurig gelijk op. Bij rust stond het 9-10.

Vier punten op rij

De tweede helft begon uitstekend voor KZ. Lars Hoorn, die De Kruijff verving, maakte twee belangrijke goals en zette zijn ploeg op voorsprong. De ploeg van Dennis Doves liep zelfs uit naar 13-10.

In de spannende slotfase hield KZ het hoofd koel. Dat was mede te danken aan een uitstekend schotpercentage van ruim twintig procent. Hoorn werd met vier treffers de topscorer namens de thuisploeg. Bovendien hadden de Koogers de zaken verdedigend heel goed op orde.

Tekst gaat verder onder het interview met KZ-trainer Dennis Doves

Volgens Dennis Doves had KZ de zaken verdedigend goed onder controle - NH Sport/Edward Dekker

"Het verschil tussen winnen en verliezen blijft bij deze groep groot"

KZ-trainer Dennis Doves

Dinsdag speelt KZ in Delft de beslissingswedstrijd tegen Fortuna. Ook in de andere halve finale tussen PKC en TOP moet er een derde duel aan te pas komen.

Zaterdag 17 april is de finale om de landstitel in Ahoy.