Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Samenvatting: doek valt voor Blauw-Wit in play-offs na nieuw verlies tegen TOP

27 maart 2021, 20.51 uur · Aangepast 28 maart 2021, 12.36 uur · Door Stephan Brandhorst

AMSTERDAM - Voor de korfballers van AKC Blauw-Wit zit het seizoen erop. Opnieuw verloren de korfballers uit Amsterdam van TOP (28-35) waardoor het in de eerste ronde van de play-offs is uitgeschakeld.

Samenvatting Blauw-Wit - TOP - NH Sport/Edward Dekker

Blauw-Wit wist dat het, na de 21-12 nederlaag in Sassenheim, moest winnen om een beslissende derde wedstrijd uit het vuur te slepen. En dat moest dan ook nog eens zonder steunpilaren Loraine Vissers en Mike van der Reep die door blessures niet konden spelen. Daardoor maakte Joni van der Kuil haar basisdebuut. Voor haar was het duel er eentje met een lach en een traan, zo vertelde ze na afloop aan NH Sport.

Tekst gaat verder onder de video

Joni van der Kuil is trots op haar basisdebuut voor AKC Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

"Ik ben een kind van de club en heel trots dat ik in de basis mocht staan "

Blauw-Wit-speelster Joni van der Kuil

Binnen vier minuten leidden de bezoekers al met 1-4. In de daaropvolgende fase knokte Blauw-Wit zich langszij. Momo Stavenuiter en Randell van der Steen namen hun ploeg bij de hand en brachten de score naar 8-8. Na treffers van Gerald van Dijk en Manon Wiegerink kon Blauw-Wit zelfs even van een voorsprong genieten (10-9).

Sterke fase TOP

Een sterke fase van TOP betekende een groot verschil in score. Binnen tien minuten liepen de Sassenheimers uit naar een verschil van zeven punten: 12-19. Vlak voor het einde van de eerste helft deden Stavenuiter en Blötevogel nog wel wat terug: 16-19.

TOP leverde veel schoten en drukte dat ook na de rust uit in de score. Blauw-Wit pikte aan en na 37 minuten stond het 22-24, maar de inhaalrace kostte zoveel energie dat TOP daarna het gaspedaal intrapte en uitliep naar 22-29.

Blauw-Wit legde een puike partij op de mat, maar moest toch de meerdere erkennen in TOP: 28-35. De uitslag werd een evenaring van de meest doelpuntrijke wedstrijd (63 treffers) van dit seizoen. Volgens trainer Mark van der Laan neemt Blauw-Wit met opgeheven hoofd afscheid van de play-offs.

Tekst gaat verder onder de video

Van der Laan met Blauw-Wit met opgeheven hoofd uit de play-offs - NH Nieuws

"We hebben het maximale gedaan"

Blauw-wit-Trainer Mark van der Laan

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]