Start van hoofdcontent

BERGEN

nl

Raad kiest voor Aldi aan Bergerweg en voor strijd met provincie

9 april 2021, 11.00 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De Aldi-supermarkt moet toch echt op de locatie van een horecagroothandel aan de Bergerweg komen. Dat heeft een grote meerderheid van de Bergense gemeenteraad besloten. Nu volgt waarschijnlijk een confrontatie met de provincie in de rechtszaal, maar die wordt voor lief genomen: "Als we moeten kiezen, staan we liever tegenover de provincie dan tegenover onze inwoners."

Scholten-locatie aan de rand van Bergen waar de Aldi zou moeten komen - Foto: Duinstreek Centraal

Alle partijen stemden in met de wijziging van het bestemmingsplan van de Scholten-locatie, op de eenmansfracties van Gemeentebelangen en Behoorlijk Bestuur Bergen na, meldt mediapartner Duinstreek Centraal.

De afgelopen maanden zijn zestien alternatieve plekken voor de supermarkt onderzocht, maar de gemeente kwam alsnog uit bij de eerder voorgestelde Bergerweg van de horecagroothandel.

Voor de gek gehouden

De provincie duldt daar echter geen supermarkt met woningen, vanwege het behoud van het bijzondere landschap rondom Bergen. Zij voelt zich zelfs voor de gek gehouden, zo bleek kort voor de raadsvergadering gisteravond. Samen met de gemeente liet ze het onderzoek doen naar alternatieven.

Achteraf bleek dat de gemeente Bergen elf van de zestien onderzochte locaties nooit serieus zou willen overwegen, omdat deze binnen de dorpskern liggen. De raad is gewaarschuwd dat de provincie zwaar geschut in huis heeft om het bestemmingsplan af te schieten.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]