Ga naar Content

Verdachte Hardliner uit Opmeer kwam afspraken met justitie niet na

Een van de vijf verdachte leden van MC Hardliners die zijn proces in vrijheid mocht afwachten, wordt opnieuw opgepakt. Opmeerder Jeremy N. heeft zich meermaals niet aan afspraken gehouden, zo kwam hij gisteren niet opdagen bij de rechtszaak. 

Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Dat meldde de rechter vandaag aan het begin van de tweede zitting over het vermeende afpersen van een man. Gister was het eerste deel, met verdachte motorbendeleden uit Alkmaar, Hoorn en dus Jeremy N. uit Opmeer, die niet aanwezig was. Vandaag komen twee andere verdachten voor. NH Nieuws is er weer bij. 

De vijf leden van MC Hardliners zouden een man hebben afgeperst voor een bedrag van 10.000 euro. Die man zou met twee andere mannen een vrouw hebben misbruikt. Een van hen filmde het seksuele misbruik en daarna werd de video rondgestuurd. 

Lees hier het verslag van gisteren

Het is niet duidelijk of N. al is aangehouden. Het openbaar ministerie eiste gisteren celstraffen van 3 tot 3,5 jaar. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Eerder deze week verscheen een achtergrondverhaal over MC Hardliners: een groeiende motorbende met chapters (afdelingen) in Noord-Holland. In steeds meer gemeenten is of wordt het dragen van het logo van de club verboden, omdat het teveel lijkt op het logo van de verboden motorclub Hells Angels.  

In mei 2019 richtte de voormalig president van de Haarlemse chapter van de Angels, Lysander de R., MC Hardliners op vanuit zijn cel. Hij zit op dit moment een gevangenisstraf uit van negen jaar. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]