Ga naar Content

Vrijwilligers begonnen met opknappen verwaarloosd zwembad de Rijd

Ruim een halfjaar nadat Remco Mienis opriep eindelijk iets te doen aan de belabberde staat van zwembad de Rijd in Nieuwe Niedorp, zijn vrijwilligers vandaag begonnen met de eerste werkzaamheden. De gemeente stemde er vorige maand mee in om een miljoen euro apart te leggen om daarmee het verwaarloosde zwembad mee op te knappen.

Foto: M. Mienis

De vrijwilligers zijn vandaag begonnen met het verwijderen van de tegeltjes van het instructiebad. Daarnaast demonteren ze alles wat aan het bad vast zit, zodat de tegelzetter straks vrij baan heeft om zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Er hebben zich een dertigtal vrijwilligers aangemeld, elke dag is een andere groep aan het werk. Het zwembad moest eind vorig jaar worden gesloten na een inspectie: badranden waren afgebroken, tegelpaden verzakt en de zonneweide kende meer schaduw dan zon.

Vijftien jaar

Bewoner Remco Mienis riep vorige zomer al op tot maatregelen, en vorige maand ging de gemeente daar mee akkoord. "Als we het zwembad de komende vijftien jaar willen behouden, moet achterstallig onderhoud worden uitgevoerd en moet het zwembad worden gerenoveerd", zo stond geschreven in het collegebesluit.

Als alles meezit, is de renovatie in juni al afgerond.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]