Ga naar Content

Onrustig rondom Vondelpark na ontruiming

Het is onrustig in de straten rondom het Vondelpark in Amsterdam. Daar hebben veel jongeren zich verzameld nadat de politie opriep het park te verlaten. Sommigen van hen gooien flessen naar de politie en steken vuurwerk af.

Drukte bij ontruiming Vondelpark - D. de Vries

Rond 19.00 uur werd vanuit een politiebus opgeroepen dat bezoekers het park moesten verlaten. "Hier spreekt de politie. Op last van de burgemeester zal het Vondelpark worden gesloten. U wordt bij dezen allen gevorderd het Vondelpark te verlaten. Voldoet u daar niet aan, dan loopt u het risico te worden aangehouden", zo klonk het vanuit de bus.

Volgens een woordvoerder van burgemeester Halsema werd het park ontruimd omdat de jongeren zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Zij negeerden meerdere waarschuwingen van de politie en zouden zich volgens de woordvoerder bovendien agressief hebben gedragen.

Helikopters

Om 19.30 was het park leeg en de hekken dicht, waarna veel jongeren zich buiten het park verzamelden. Volgens Het Parool vieren de jongeren verder feest op het Museumplein. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Volgens luchtvaartverslaggever Doron Sajet vliegen er twee politiehelikopters boven het Vondelpark. De politie kan niet bevestigen of die ingezet zijn in verband met de onrust.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De ontruiming van het Vondelpark werd gefilmd door een bezoeker. Op de video, die naar AT5 werd gestuurd, is te zien dat er wederom erg veel troep achterblijft in het park.

Zo werd het Vondelpark ontruimd - AT5

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]