Ga naar Content

Kees Luijckx (35) denkt na over toekomst: "AZ mag ook gewoon bellen"

KERKRADE - Kees Luijckx geldt als een drijfveer achterin bij Roda JC en zou in actie komen tegen Telstar. Een coronabesmetting gooit roet in het eten waardoor de Castricummer de wedstrijd tegen Telstar aan zich voorbij moet laten gaan. 

Foto: Orange Pictures

"Het gaat nu wel weer goed. Maar ik had het wel zwaar, want ik was een paar dagen goed ziek", zegt hij in de radio-uitzending van NH Sport. Daardoor is hij vrijdagavond niet van de partij tegen Telstar. "Dat moet nog even op zich laten wachten. Ik was nog steeds te porren voor Telstar-uit, maar helaas komt 'ie te vroeg."

Toekomst

De 35-jarige centrale verdediger geldt als een drijvende kracht bij de Limburgers. Hij miste tot vanavond pas twee wedstrijden. Zijn toekomst bij Roda is nog wel onzeker, omdat Luijckx in het bezit van een aflopend contract is. "Ik weet het zelf ook nog niet. Ik ben wel aan het kijken wat ik nog meer kan dan voetbal. Ik ben nog fit en speel in principe alles, dus ik wil doorgaan. Ik heb daarover nog geen gesprekken met Roda gehad en aan de andere kant houd ik mijn ogen en oren open voor een vervolg na mijn voetbalcarrière."

"Ze zeggen wel vaak dat oudere spelers jongere spelers wat moeten leren, maar omgekeerd is dat ook zo"

voetballer Kees Luijckx

"AZ mag ook gewoon bellen", lacht Luijckx, die zijn carriere bij de Alkmaarders begon en via onder andere Excelsior, ADO Den Haag en NAC Breda in Kerkrade neerstreek. Na een aantal buitenlandse avonturen in Griekenland, Hongarije en Denemarken, keerde hij in 2020 weer terug bij Roda JC. 

De routinier merkt dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor de jeugd. De Noord-Hollander spreekt van een 'wisselwerking' tussen hem en jongere spelers ."Ze zeggen wel vaak dat oudere spelers jongere spelers wat moeten leren, maar omgekeerd is dat ook zo. Zij geven mij weer energie en motivatie. Ik denk dat dat belangrijk is."

Promotie met Roda JC

Roda JC hijgt FC Volendam in de nek in de race om een play-off plek. De Koempels staan achtste met twee punten minder en een wedstrijd minder gespeeld. Wanneer de Limburgers over Volendam heen gaan of de derde periode winnen, wachten de play-offs en mag de club dromen van promotie naar de eredivisie. "Het zou dichtbij een wonder zijn als we dat zouden redden. Maar gezien onze vorm zou het niet gek zijn om mee te doen om te promoveren."

Het duel tussen Telstar en Roda JC is vanaf 20.00 uur live te volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]