Ga naar Content

'Zigeuner' Kees Luijckx keert terug bij Roda JC: "Wil iets rechtzetten in Kerkrade"

KERKRADE - Kees Luijckx keert na zes jaar afwezigheid weer terug op de Nederlandse velden bij Roda JC. Een bewuste keuze van de Alkmaarder. "Ik heb in het begin als een zigeuner door Europa getrokken. Mijn kinderen worden wat ouder, dus dit is een mooi moment om terug te keren."

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

Er was interesse van verschillende Deense clubs, maar Nederland had de voorkeur van Luijckx. "Dit was wel het juiste moment om weer naar Nederland te gaan. Ik heb altijd gezegd ik houd opties binnen Denemarken open, omdat ik daar goede jaren heb gehad. Maar alles valt nu op zijn plek."

Roda kwam twee weken geleden in beeld voor de Noord-Hollander. "Ze belden en wilden graag een afspraak maken om te gaan praten met Jurgen Streppel (trainer Roda red.). We hebben een goed gesprek gehad, de volgende dag pakten ze meteen door. Een aantal dagen later waren we er qua contract uit."

"We hebben een goed gesprek gehad, de volgende dag pakten ze meteen door"

kees luijckx

Slecht gevoel vertrokken

Luijckx speelde in het seizoen 2013-14 ook al in Kerkrade, maar is destijds met een vervelend gevoel vertrokken. "We degradeerden toen, mijn contract werd ontbonden. Dat was voor Roda prettig, omdat ze van een salaris af waren. Het heeft mij nooit lekker gezeten."

"Je verlaat een club en laat ze achter in de eerste divisie", vervolgt de Alkmaarder. "Daarom ben ik ook blij met de kans bij Roda. Ik hoop iets recht te zetten voor de club en op persoonlijk vlak."

"Roda is van oudsher een grote club. Als het sportief weer aantrekt, komen de mensen weer terug"

kees luijckx

De Noord-Hollander probeert de verwachtingen voor komend seizoen te temperen. "Ik denk dat de opdracht is om gewoon weer mee te doen om promotie en de play-offs halen. Daarnaast heeft de club een positieve vibe nodig in Kerkrade. Op veel vlakken zitten ze in zwaar weer. Roda is van oudsher een grote club. Als het sportief weer aantrekt, komen de mensen weer terug."

Zijn rol voor komend seizoen is ook duidelijk. Lachend: "Ik word papa van alle jongens. Ik ben natuurlijk teruggehaald omdat ik ervaring heb. Ik wil daar nooit te zwaar aan tillen. Desondanks is het wel iets dat je op en buiten het veld moet uitstralen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]