Ga naar Content

Vaccinatielocatie De Koog gaat in april open

KOOG AAN DE ZAAN - Vanaf 12 april is het voor inwoners uit de regio ook mogelijk om een vaccinatie te ontvangen bij Topsportcentrum De Koog. Vanaf half april wordt verwacht dat het aantal vaccins van Pfizer gaat toenemen, waardoor de al ingerichte vaccinatielocatie eindelijk in gebruik kan worden genomen. 

Vaccinatielocatie Topsportcentrum De Koog - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Er zullen dagelijks zo'n drie tot vierhonderd prikken per dag worden gezet, 7 dagen per week tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds. In eerste instantie worden mensen geprikt met het BioNTech/Pfizer vaccin. Dat zijn op dit moment mensen van 75 jaar en ouder.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan vanaf maandag 22 maart. GGD Zaanstreek-Waterland laat weten dat er ook andere groepen geprikt kunnen worden zodra er andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar komen.

Tekst gaat door onder bericht van burgemeester Jan Hamming.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In Sportcomplex De Beuk in Purmerend worden al mensen gevaccineerd. Daar wordt op dit moment al de landelijke vaccinatiestrategie gebruikt. Dat betekent dat mensen van 75 jaar en ouder geprikt worden, evenals het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, gehandicaptenzorg en de zorgmedewerkers van de wijkverpleging.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]