Ga naar Content

AS Roma tegenstander van Ajax in kwartfinale Europa League

NYON - Ajax neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen AS Roma uit Italië. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 8 en 15 april. De Amsterdammers beginnen met een thuiswedstrijd.

AS Roma-speler Rick Karsdorp - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Nederlander Rick Karsdorp staat onder contract bij AS Roma, maar hij is geschorst voor de wedstrijd in Amsterdam. De Romeinen schakelden donderdag Shakhtar Donetsk uit. Over twee wedstrijden werd het 5-1 voor de Italianen. In de Serie A staat Roma op de zesde plaats.

In het seizoen 2002/2003 troffen Ajax en AS Roma elkaar in de groepsfase van de Champions League. Ajax won thuis met 2-1 en in Rome eindigde het duel in 1-1. Dat zijn de enige ontmoetingen tussen beide clubs.

Mogelijke halve finale

Bij winst speelt Ajax in de halve finale tegen Manchester United of Granada. De koploper van de eredivisie begint in dat geval met een uitwedstrijd.

Donderdagavond schakelde Ajax het Zwitserse Young Boys uit in de achtste finale. Na een 3-0 overwinning in Amsterdam werd het donderdag 2-0 voor Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]