Ga naar Content

Ajacied Daley Blind: "Het zag er makkelijker uit dan dat het was"

BERN - Daley Blind maakte in de uitwedstrijd tegen Young Boys zijn rentree bij Ajax, nadat hij in de KNVB-beker tegen sc Heerenveen geblesseerd was uitgevallen. Blind hield het in Bern 65 minuten vol. Over de uitschakeling van Young Boys was hij duidelijk: "Het zag er makkelijker uit dan het was", aldus Blind voor de camera van RTL7.

Daley Blind (r) - Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Blind: "In het eerste kwartier kwamen we niet echt aan voetballen toe, maar gedurende de wedstrijd trokken we het spel naar ons toe. De tweede helft was het een flipperkast. Dat moeten we beter doen. We moeten de bal langer in de ploeg houden en niet in dat tempo meegaan."

Trainer Erik ten Hag was blij met het bereiken van de kwartfinales, maar ook kritisch over de wedstrijd. "Dit is een zakelijke overwinning. We hebben vandaag niet goed gespeeld en hadden dingen beter kunnen doen. We hadden gebruik moeten maken van de ruimte achter hun langzame laatste linie. Na de snelle 2-0 na rust was het klaar."

"Dit is een zakelijke overwinning"

Ajax-trainer Erik ten Hag

Dat het Ajax niet tegen zat met een aantal beslissingen van de VAR weerlegde Blind. "Bij die handsbal van Alvarez houdt hij zijn arm laag en bij de tegenstander is de arm hoog. Dat noem ik geen geluk."

Een voorkeur voor de volgende tegenstander sprak Ten Hag voor de camera van RTL7 niet uit. "We zien het wel. Je hebt er toch geen invloed op. We willen zo ver mogelijk komen, maar het zal zwaar worden."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]