Ga naar Content

Opgeblazen 'bermbunnie' weer terug in Westelijk Havengebied

AMSTERDAM - De drie ‘bermbunnies’, die sinds juli 2020 het Westelijk Havengebied opfleuren, zijn weer compleet. Een van de supergrote konijnen was afgelopen jaarwisseling door een vuurwerkbom flink beschadigd. Een groot deel van het hoofd werd hierbij opgeblazen. Na een grondige restauratie werd het konijn vandaag weer teruggeplaatst bij de andere twee.

Bermbunnie weer terug in het Westelijk Havengebied - NH Nieuws

De vreugde was groot toen de dieplader vanuit de werkplaats van kunstenaar Saske van der Eerden in Hoofddorp de Nieuwe Havenweg op reed. In een mum van tijd werd het liggende konijn eraf getakeld en was het 'bermbunny' kunstwerk weer in volle glorie te bewonderen.

“Er zijn geen littekens te zien, alles is opnieuw opgebouwd en weer dichtgemaakt”, vertelt een trotse Saske van der Eerden, die het kunstwerk heeft gemaakt. Toch ziet het konijn er wel iets anders uit dan voorheen. “De oren staan nu wel iets anders op de kop. Maar dat vind ik alleen maar mooier”, vertelt ze lachend.

Liggende bermbunnie na de aanslag met een vuurwerkbom - Foto: NH Nieuws

Ook projectontwikkelaar Sandra Hueber is blij dat de konijnen weer compleet zijn. De konijnen zijn bedoeld om de snelfietsroute tussen Zaandam en Amsterdam wat leuker te maken. “Het fietsseizoen gaat weer beginnen en dan kan iedereen weer genieten van de drie bermbunnies”, vertelt ze.

Veel zorgen dat de konijnen opnieuw slachtoffer worden van een 'aanslag' met een vuurwerkbom hebben de makers niet. “We gaan ervan uit dat het een eenmalige daad was, door iemand die gefrustreerd was vanwege corona, omdat 'ie geen vuurwerk mocht afsteken”, vertelt Van der Eerden.

Eindelijk zijn de bermbunnies weer compleet - Foto: NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]