Ga naar Content

Hoofddorpse 'bermbunnies' nieuwe eyecatcher in Amsterdam: "Lief, vrolijk en fris"

HOOFDDORP - De snelfietsroute tussen Zaandam en Amsterdam krijgt er een kunstwerk bij: Sandra Hueber van BRIGHT UPen de Hoofddorpse kunstenares Saske van der Eerden hebben de afgelopen 8 maanden gewerkt aan drie indrukwekkende stukken. Bij de Nieuwe Hemweg in Amsterdam zijn vanaf vandaag supergrote konijnen te spotten in de middenberm.

Sandra Hueber is directeur van BRIGHT UP. In opdracht van het Havenbedrijf Amsterdam speelde zij met de vraag die haar werd gesteld: "Wat kunnen we op die route doen om het wat leuker te maken?" Volgens Sandra is het havengebied niet alleen industrieel, maar ook natuurlijk. Om de natuurlijke elementen extra in de spotlights te zetten is het uiteindelijke idee ontstaan. 

Bermbunnies

Drie stuks, allemaal spierwit en groter dan je ze ooit in levende lijve tegen zal komen. Eén van de konijnen die Saske van der Eerden heeft gemaakt is zelfs meer dan 6 meter hoog. De Hoofddorpse beeldend kunstenares ziet juist contrast tussen de locatie en het werk zelf. "Samen met Sandra dachten we: het moet lief, vrolijk en fris. Een soort tegenhanger in het havengebied. Dat zijn drie konijnen geworden."

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

Bijzonder vervoer

Wel vaker vervoert Nico van der Aar bijzondere objecten, maar nog nooit reed hij in een konijnenstoet. Nico heeft de leiding over het transport van Hoofddorp naar Amsterdam. Volgens hem is het allemaal niet zo spannend. Alleen het vertrekken vanaf de Hoofdweg in Hoofddorp vormt een uitdaging. "Dat is een vrij smalle weg. Voor de rest zal de rit wel voorspoedig gaan." 

De deskundige kreeg gelijk: zonder schram of stoot kwamen de 'bermbuddies' veilig aan langs de snelfietsroute. Hier volgde nog een kleine tegenslag: de betonnen funderingen, niets meer dan betonnen blokken waar de holle konijnen overheen worden gezet, pasten niet perfect. Na anderhalf uur proberen stond het eerste konijn dan eindelijk. En eerlijk is eerlijk: dat was het wachten waard. 

Nog voordat alle konijnen rechtop staan en op hun fundering zijn getakeld is Sandra al enorm enthousiast over het eindresultaat. "Ik ben echt superblij en super trots. Het is echt super!"

Foto: NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.