Ga naar Content

Wesley schildert zich door de crisis heen en heeft tentoonstelling in zorginstelling

HEEMSKERK - De 20-jarige Wesley van den Eijnde is al sinds het begin van de corona periode druk met zijn grote hobby, schilderen. Hij woont op zorglocatie Harteheem, waar zijn talent niet onopgemerkt bleef. Inmiddels zijn al dertig van zijn kunstwerken verkocht en heeft hij sinds vandaag zijn eigen expositie.

Foto: Wesley

Wesley woont nu bijna zes jaar op Harteheem in Heemskerk, één van de locaties van Hartekamp Groep, een stichting dat zorg biedt voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Harteheem is een kleine woonwijk in Heemskerk en bestaat uit drie straten en een plein. In totaal wonen er twaalf mensen, voornamelijk jongeren. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Een van de graffiti art schilderijen van Wesley - Foto: eigen beeld

Toevlucht naar kunst

De coronacrisis zorgde bij veel bewoners voor onrust en onduidelijkheid, ook door de bijkomende maatregelen, zo legt begeleider Loes van Dam uit. Wesley zocht zijn toevlucht vrijwel direct na het uitbreken van de pandemie in zijn passie, graffiti-kunst.

"Door corona en de maatregelen werden heel veel dingen anders. Ook de dagbesteding werd ineens aangepast en minder leuk, ik had er geen plezier meer in", vertelt Wesley. Schilderen, iets dat hij altijd al graag deed, bleek de perfecte uitlaatklep.  Het gaf Wesley rust en bovenal heel veel plezier.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Eigen beeld

Zestig schilderijen

In het afgelopen jaar heeft Wesley ruim zestig schilderijen gemaakt, waarvan er inmiddels dertig zijn verkocht. Het succes en de interesse van buitenaf viel ook de medewerkers van Harteheem op. Vanaf vandaag heeft de jonge kunstenaar zijn eigen tentoonstelling in hoofdgebouw De Cirkel op het terrein van de zorglocatie, iets waar wesley enorm trots op is.

"Ik heb de veertien mooiste schilderijen uitgezocht en die zijn opgehangen. De rest staat in de schuur. Ze zijn allemaal graffiti-art, want dat vind ik het mooist om te maken. Het liefst op grote doeken", vertelt Wesley. 

De schilderijen van Wesley zijn de komende twee maanden te bewonderen in De Cirkel. Begeleider Loes heeft inmiddels ook een schilderij van Wesley gekocht en opgehangen. "Het is leuk om te zien dat hij zoveel plezier aan schilderen beleeft", zegt Loes, waarop Wesley toevoegt 'dat hij gamen trouwens ook heel leuk vindt om te doen'.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]