Ga naar Content

'Schoorl heeft genoeg vakantieparken, bouw betaalbare woningen voor eigen inwoners'

SCHOORL - Aan recreatieparken geen gebrek in Schoorl en omgeving. De gemeente moet daarom inzetten op de bouw van betaalbare woningen voor eigen inwoners. Dat concludeert burgerbeweging Schoorl Community uit het participatietraject voor de nieuwe omgevingsvisie van Bergen. 

Burgerbeweging Schoorl Community - Foto: NH Nieuws / Anne Klijnstra

In de omgevingsvisie die vanavond op de agenda van de raadscommissie Bestemmingsplannen staat, hakt het gemeentebestuur knopen door over woningen, groen, parkeren, fietspaden, energietransitie en vakantieparken.

Vooraf zijn er vragen gesteld aan inwoners in een participatietraject. Schoorl Community heeft inwoners de afgelopen maanden opgeroepen hun mening te delen met het gemeentebestuur van Bergen, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Topprioriteit

Eenderde van de deelnemers noemt als topprioriteit dat Bergen een gemeente moet zijn waar jong en oud een woning kan vinden. Daarmee staat dit actiepunt in de top drie van zaken die inwoners belangrijk vinden. Het hoogste scoort het ontwikkelen van de gemeente met behoud van de cultuurhistorie, het landschap, de identiteit van de kernen en de natuur.

Op de tweede plaats eindigt het toekomstbestendiger maken van de gemeente door meer rekening te houden met natuur en milieu, bijvoorbeeld met minder afval en meer duurzame energie.

Toekomstbestendiger

Schoorl Community stelt dat uit de reacties kan worden geconcludeerd dat inwoners aan het gemeentebestuur vragen om niet meer recreatieparken toe te staan, maar vol in te zetten op betaalbare woningen in de huur- en koopsector.

De digitale vergadering van de Commissie Bestemmingsplannen start om 19.30 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]