Ga naar Content

Onderhoud Polderbaan duurt twee weken langer door vorstperiode

SCHIPHOL - Door de vrieskou ruim een maand geleden lopen de werkzaamheden aan de Polderbaan twee weken vertraging op. De luchthaven laat weten dat het door de kou niet mogelijk was om aan de fundering, het asfalt en de verlichting van de landingsbaan te werken. Ook werkzaamheden aan vier taxibanen liepen vertraging op.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door de lage temperaturen was niet alleen de ondergrond, maar ook veel materiaal zoals het zand en cement bevroren. Daarnaast moest ook de bodemtemperatuur een paar graden boven nul zijn om weer aan de slag te kunnen bij de Polderbaan, zo schrijft Schiphol.

De werkzaamheden startten eind januari. Het groot onderhoud zou aanvankelijk 26 april klaar zijn, maar dit is nu verschoven naar 10 mei. Als de werkzaamheden zijn afgerond, gaat de Polderbaan alsnog beperkt open vanwege werkzaamheden aan de taxibanen en de bouw van een extra vliegtuigviaduct.

Ook vertraging andere banen

Door het uitlopen van de werkzaamheden, loopt het onderhoud van de Zwanenburgbaan en de taxibanen die ten zuiden van deze baan liggen ook uit. Die werkzaamheden beginnen twee weken later.

De onderhoudsbeurt van de Buitenveldertbaan is door de vertraging verplaatst naar september. Daarna worden ook de Aalsmeer- en de Kaagbaan aangepakt. 17 oktober zouden alle werkzaamheden klaar moeten zijn. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]