Ga naar Content

Enorme vertraging voor bouw tunnel die deel Hilversum al jaar overlast geeft

HILVERSUM - De aanleg van de grote spoortunnel aan de oostkant van Hilversum voor de komst van de snelle HOV-bus, is flink vertraagd. Het werk, dat oorspronkelijk al anderhalf jaar zou duren, gaat nog eens zes tot tien maanden langer duren dan gepland. 

Foto: HOV in 't Gooi

Het werk aan de spooronderdoorgang aan de Oosterengweg zorgt al een jaar voor overlast voor bewoners aan de oostkant van Hilversum. Er wordt bij veel bewoners letterlijk in hun voortuin gewerkt. Daarnaast zorgt het werk voor flinke verkeersomleidingen.

Na een jaar doorbijten leek de finish voor het hoofdpijndossier in zicht: de tunnel zou in oktober van dit jaar klaar zijn. Dat gaat dus niet lukken. Door 'technische tegenvallers', de beperkte beschikbaarheid van specialisten én de gevolgen van het coronavirus gaat het werk veel langer duren. 

"Dit is een enorme tegenvaller, vooral voor de inwoners van Hilversum die hierdoor langer last hebben"

Gedeputeerde Jeroen Olthof

Er wordt nu gesproken over een vertraging van zes tot tien maanden, maar hoe lang die precies gaat duren is nog niet helemaal duidelijk. Bouwer BAM Infra, de gemeente Hilversum, ProRail en de provincie Noord-Holland kijken nu wat de vertraging precies is en welke maatregelen er genomen kunnen worden om die vertraging te beperken of in te lopen. Daar moet over een paar maanden meer bekend over worden. 

Veel langer overlast

Voor buurtbewoners betekent het hoe dan ook dat de weg voor hun huis nog maandenlang open ligt, voor verkeer betekent het al die tijd nog omrijden. "Dit is een enorme tegenvaller, vooral voor de inwoners van Hilversum die hierdoor langer last hebben van onze werkzaamheden", zegt gedeputeerde Jeroen Olthof.

Het werk aan de spooronderdoorgang op de Oosterengweg gaat gewoon nog door. Zoals het er nu naar uitziet heeft de vertraging geen gevolgen voor de komst van de HOV-bussen. Die rijden zoals gepland eind volgend jaar over de nieuwe snelle busbaan tussen Hilversum en Huizen. Het andere werk voor de komst van de busbaan, zoals de aanleg van de natuurbrug en de fly-over over Anna's Hoeve lopen wel nog op schema. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook