Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

De Oosterengweg blijft een hoofdpijndossier in het Gooi

29 januari 2019, 14.58 uur · Aangepast 20 februari 2019, 11.11 uur

De Oosterengweg in Hilversum is al jaren een heikel punt in de vuistdikke stapel paperassen van het HOV-Gooidossier. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 was het onderwerp een Heet Hangijzer voor omwonenden. Zij vreesden een bouwput, waar ze jarenlang mee te maken zouden krijgen. Hoe staat het er nu voor?

Er is vrijwel niets gebeurd, zo blijkt als NH Nieuws-verslaggever Jimmy Miltenburg een kijkje neemt: "Tot grote wanhoop van de omwonenden."

Onduidelijkheid
"We zijn nu vier jaar verder. Ik had verwacht dat alles in kannen en kruiken zou zijn", zegt Cor van Heerdt. Hij heeft zijn eigen motorwinkel naast de Oosterengweg. "Ik vraag me ook af hoelang het proces nog gaat duren. In de wandelgangen hoor je het een en ander, dat ze nog steeds geen aannemer hebben bijvoorbeeld. Ik vraag me af hoe het er echt voor staat", zegt omwonende Ria de Jong.

De traagheid en onduidelijkheid rondom de bouw aan de weg zorgen voor continue onzekerheid. "Het is een vorm van democratie met helemaal geen democratie. Er is al besloten en er wordt al gedaan, wat je ook vindt", zegt De Jong.

Lees ook: HOV-plannen maken slachtoffers: "Ik heb heel veel zitten huilen" [video]

Voor Van Heerdt is het belangrijk dat er in ieder geval een ontsluitingsweg komt. "Als hier straks alles dichtgaat, moet ik bereikbaar zijn voor mensen met goederen en vrachtwagens. De provincie zegt: 'dat is geregeld', maar dat is niet zo. Ik zit straks opgesloten en dan kan je mijn zaak niet meer bereiken", zegt de ondernemer. 

Vertrouwen gedaald
Daardoor is het vertrouwen in het provinciale bestuur tot een dieptepunt gedaald, zegt Van Heerdt. "Het valt me echt tegen. Ik had meer van de provincie verwacht. Je kijkt toch naar ze als een professionele organisatie, maar dat is het gewoon niet."

Foto: nh nieuws