Ga naar Content

Basketbaltrainers Apollo en Den Helder samen goed voor 90 jaar ervaring

AMSTERDAM - De ervaren basketbaltrainers Edwin van der Hart en Peter van Noord stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Van der Hart was aan het het begin van het seizoen nog assistent van Van Noord in Den Helder, maar een paar weken geleden werd hij aangesteld als hoofdcoach van Apollo Amsterdam.

Reportage over basketbaltrainers Edwin van der Hart en Peter van Noord - NH Nieuws

"Ik speelde een beetje de tweede viool. Ik voelde mij een beetje geremd", vertelt Van der Hart over zijn tijd als assistent bij Den Helder. "Hij heeft altijd aangegeven dat hij graag ergens hoofdcoach wilde zijn. Die kans moest hij natuurlijk pakken bij Apollo Amsterdam", vult Van Noord aan.

"Ik speelde een beetje de tweede viool."

Apollo-coach Edwin van der hart

Bak aan ervaring

De 66-jarige Edwin van der Hart speelde in de jaren zeventing voor het toenmalige Delta Lloyd Amsterdam waar hij later trainer werd.  Ook was onder andere trainer van Permalens Haaksbergen en Zeemacht in Den Helder. Een flink leven in het basketbal.

Ook Peter van Noord loopt al een lange tijd mee. Als speler kwam hij in de jaren tachtig uit voor Den Helder, Flamingo's en BV Amstleveen. Als coach was hij actief bij Leuven Bears in België, Nederland (ass.) Landslake Lions en dus Den Helder.

"Die kans moest hij natuurlijk pakken bij Apollo Amsterdam"

Den Helder Suns-coach Peter van Noord

Lelijk eendje

Zaterdag won Den Helder met 97-87 van Apollo Amsterdam. Makkelijk ging het niet voor de ploeg uit de Noordkop. Wij legden Edwin van der Hart en Peter van Noord de volgende stellingen voor:

  • Peter van Noord en Edwin van der Hart zijn dezelfde soort trainers.
  • Apollo is het lelijke eendje van de competitie.
  • Het is een schande als Den Helder verliest van Apollo.

In de bovenstaande video geven beide trainers antwoord op die stellingen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]