Ga naar Content

Darter Niels Zonneveld pakt op finaledag Q-School tourkaart voor PDC-toernooien

NIEDERNHAUSEN - Niels Zonneveld heeft tijdens de Q-School opnieuw een tourkaart van de Professional Darts Corporation (PDC) in de wacht gesleept. De 22-jarige darter verzekert zich daarmee voor de komende twee jaar van deelname aan PDC-toernooien.

Foto: Niels Zonneveld

Zonneveld, die eind december debuteerde op het WK, speelde de afgelopen dagen in het Duitse Niedernhausen op de Q-School. Daar waren voor de Europese spelers elf tourkaarten te verdelen.

Op de finaledag versloeg Zonneveld in de kwartfinales Raymond van Barneveld (6-5). Daardoor was de Uitgeester zeker van een tourkaart. In de finale verloor hij van Boris Koltsov, waardoor de Noord-Hollander uiteindelijk als tweede eindigde op de ranglijst over vier dagen. De top 8 verzekerde zich, samen met de vier dagwinnaars, van een plaats op de PDC.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hendriks

Jimmy Hendriks slaagde er niet in om een tourkaart in de wacht te slepen. De Castricummer kwalificeerde zich wel voor de finaleronde, maar stond uiteindelijk met lege handen. Van 2017 tot 2019 had Hendriks wel een tourkaart. Zonneveld had van 2018 tot 2020 een tourkaart, maar omdat hij niet tot de beste 64 spelers van de wereld behoort, moest hij zich opnieuw kwalificeren. Vincent van der Voort behoort wel tot de beste 64, waardoor hij automatisch al geplaatst is.

Barney

Raymond van Barneveld heeft tijdens de Q-School ook een tourkaart bemachtigd. De vijfvoudig wereldkampioen zette begin vorig jaar een punt achter zijn carriere, maar besloot om terug te keren in het profcircuit. In Niedernhausen behaalde hij op de laatste dag al na drie partijen een plek bij de beste acht op de Q-School Order of Merit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]