Ga naar Content

Werkzaamheden Markermeerdijken stilgelegd vanwege slecht weer

ZAANSTREEK-WATERLAND - De uitvoering van de versterking aan de Markermeerdijken is stilgelegd door het winterse weer. Er stond vandaag te veel wind om de werkzaamheden door te laten gaan en het verwachte dichtvriezen van het ondiepe Markermeer helpt ook niet mee. 

Foto: NH Nieuws / Mischa Korzec

"Het ziet er niet naar uit dat we deze week het water op kunnen om zand op te spuiten", zegt realisatiemanager Robert van 't Riet van de Alliantie Markermeerdijken. De grondpers en het drijvend materiaal is uit voorzorg naar binnen gesleept. 

De dijken tussen Hoorn en Amsterdam worden verstevigd en op sommige plekken verplaatst. Het is een enorm project dat jaren in beslag heeft genomen en nog zeker tot 2024 gaat duren.

Week per week bekijken

Het stilleggen is niet gewenst maar ook geen ramp, laat een woordvoerder aan NH Nieuws weten. "Je houdt er altijd rekening mee dat je door de weersomstandigheden het werk stil moet leggen", zegt hij. "Het liefst wil je continu doorgaan, maar dat gaat niet helaas. We bekijken per week wanneer we weer aan het werk kunnen."

NH Nieuws keek eind vorige maand mee met het afgraven van een eeuwenoude dijk in Warder.

Tekst loopt door onder de video

Eerste hap uit oude dijk bij Warder - NH Nieuws

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft zondag voorkomen dat er water de polder van Schardam instroomde. Aan de Laagschardammerweg is om die reden een oude coupure, een dijkgat dichtgezet. 

De harde storm heeft geen invloed gehad op de buitendijkse werkbanen en loswallen, zegt veiligheidscoördinator Ruud Buren. Hij zegt dat de waterveiligheid niet in het geding is geweest, "maar we blijven het natuurlijk constant in de gaten houden."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]