Ga naar Content

Koen Stam ineens assistent van Advocaat bij Feyenoord: "Heel snel gegaan"

ROTTERDAM - Eerder deze week werd bekend dat Koen Stam tot het einde van het seizoen de rechterhand van Dick Advocaat bij Feyenoord is. Na het vertrek van Zeljko Petrovic schuift de Schagenaar door bij de Rotterdammers. "Er is een mooie uitdaging bij gekomen deze week."

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Ik kreeg een belletje van Frank Arnesen (technisch directeur van Feyenoord - red.) of ik een gesprek met Dick Advocaat kon voeren om die rol in te vullen", vertelt Stam in de radio-uitzending van NH Sport. "Het is heel snel gegaan. Donderdag en vrijdag stond ik al op het veld."

Daardoor vormt Stam (33), die dit seizoen assistent-trainer van Jong Feyenoord is, ineens met de ervaren Advocaat en oud-topvoetballers John de Wolf en Robin van Persie de staf van het eerste. "Dat is wel gaaf moet ik heel eerlijk zeggen. Heel mooi om met deze staf en deze spelers te werken. Voor mij persoonlijk is dat weer een stap omhoog."

"Heel mooi om met deze staf en deze spelers te werken. Voor mij persoonlijk is dat weer een stap omhoog."

Feyenoord-assistent Koen Stam

Stam gaat zich bij Feyenoord voornamelijk richten op veldtrainingen, individuele ontwikkeling en beelden kijken met spelers. Door zijn nieuwe functie, gaat hij de Feyenoord-talenten bij FC Dordrecht niet meer begeleiden.

Slot en Pusic

Advocaat vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord. Voor hem in de plaats komt oud-AZ trainer Arne Slot, die in december op staande voet werd ontslagen in Alkmaar. Vorige week maakte Marino Pusic, tot vorige week de rechterhand van AZ-trainer Pascal Jansen, bekend om assistent van Slot te worden. "Die ken ik zeker uit mijn tijd bij AZ." Ruimte voor Stam lijkt er nog te zijn op de bank. "Maar we hebben echt afgesproken dat ik voor deze periode bij Advocaat aansluit en we hebben niet gesproken over volgend seizoen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]