Ga naar Content

Trainer Koen Stam gaat Feyenoord-talenten helpen bij FC Dordrecht: "Maar ik zal niet op het veld staan"

DORDRECHT - Koen Stam gaat voor een aantal keren in de maand de Feyenoord-talenten bij FC Dordrecht begeleiden. De assistent-trainer van Feyenoord O-21 hoopt zo dat de spelers - ondanks de coronapauze - toch aan spelen toekomen.

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Het zijn voor trainer Stam rare tijden. Met Feyenoord O-21 mag de assistent-trainer op dit moment geen wedstrijden spelen vanwege corona, maar de spelers moeten toch op niveau blijven. "We hebben daarom drie jongens (Bernardo Silva, Mikael Johnson en Naoufal Bannis - red.) verhuurd aan FC Dordrecht”, zegt Stam in gesprek met NH Sport.

Tekst gaat verder onder artikel

Lees ook

Talentenbegeleider

“Wat ik ga doen is iedere wedstrijd en een training per week bekijken van die spelers. Daarnaast ga ik beelden met ze analyseren en de jongens begeleiden." Tijdens de coronapandemie verhuurt Feyenoord een aantal beloften van de Onder-21 aan de Schapenkoppen. "De jongens kunnen dan toch spelen. Dan kunnen die jongens trainen, spelen en zich doorontwikkelen."

"Op het moment dat ik dat zou doen, moet ik het volledig doen."

TRAINER KOEN STAM

De geruchten gingen dat Stam als trainer naar FC Dordrecht zou gaan, maar hij is slechts enkele keren keren per week te vinden op de Krommedijk. "Ik ga de staf ondersteunen waar nodig, maar ik zal niet op het veld staan. Op het moment dat ik dat zou doen, moet ik het volledig doen. Omdat we nog een aantal spelers bij Feyenoord hebben, ben ik daar nog vier keer in de week actief."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]