Ga naar Content

Deze aangelijnde hondjes zijn nog in de race voor de titel 'allerleukste'

SCHOORL - Maar liefst vijfhonderd hondeneigenaren hebben een foto ingestuurd van hun viervoeter, in de hoop dat hun huisdier het gezicht wordt van een aanlijncampagne voor de Schoorlse Duinen. De boswachters zijn op zoek naar de leukste hond en na de eerste selectieronde heb jij nu de kans om te stemmen op de negen overblijvers. 

Skye, Mythos en Misue zijn nog in de race - Foto: Staatsbosbeheer

Begin dit jaar begonnen de boswachters van de Schoorlse Duinen hun zoektocht naar de leukste hond van het gebied

De aanlijnplicht-campagne van Staatsbosbeheer start op 1 maart omdat het broedseizoen voor vogels dan begint in het Schoorlse bos. Loslopende honden kunnen de dieren erg verstoren. "In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen, kunnen de aanstaande ouders verjagen", aldus boswachter Samuella van Deutekom op de website.

Tekst gaat door onder de foto.

Ook Bella is nog in de race - Foto: Staatsbosbeheer

"Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk." Alleen tussen september en maart mogen honden los in het duingebied. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en zal op banners in het gebied te zien zijn. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]