Ga naar Content

Getergde Schouten knokt zich in chaotische rit naar eindzege op massastart

HEERENVEEN - Irene Schouten moest van heel ver komen, maar wist op de laatste meters de zege te pakken. De 28-jarige schaatsster uit Hoogkarspel wint de massastart op de wereldbeker in Heerenveen.

Irene Schouten wint de massastart - Foto: Orange Pictures / Douwe Bijlsma

In de slotronden zaten de schaatssters elkaar flink in de weg. De voorste schaatssters weigerden tempo te maken, waardoor Schouten klem kwam te zitten. Ze moest vervolgens de laatste ronde twee keer een ruime buitenbocht maken om op het rechte stuk af te rekenen met Ivanie Blondin.

Door een misschaats van de Canadese kon Schouten, die meer snelheid meenam uit de laatste bocht, de punt van haar schaats iets eerder over de finish zetten. Daardoor won ze ook de tweede rit.

'Niet normaal'

"Het ging zo traag, maar uiteindelijk pak ik hem toch", zegt Schouten na afloop bij de NOS. "Dit is niet normaal! Ze trok me helemaal bij m'n heup en ik heb bij de ISU al aangegeven, maar ik heb daar zelf ook niets aan."

Vorige week was Schouten ook al de snelste op de massastart. Toen won ze met overmacht haar rit.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]