Ga naar Content

In bloedvorm verkerende Schouten snelt naar winst bij massastart

HEERENVEEN - Irene Schouten heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen opnieuw laten zien dat ze in bijzonder goede vorm verkeert. De schaatsster uit Hoogkarspel won met overmacht de massastart.

Irene Schouten wint de massastart bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen - Foto: Orange Pictures / Douwe Bijlsma

Irene Schouten kreeg tijdens deze massastart dit keer de hulp van Marijke Groenewoud. Mede dankzij het goede kopwerk van Groenewoud kon Schouten in de sprint afrekenen met Ivanie Blondin. De Canadese rivale van Schouten kwam ruim te kort in de sprint om aanspraak te maken op de overwinning. Groenewoud finishte achter Blondin en Schouten nog als derde. 

Grootse vorm

De 28-jarige Schouten is de laatste weken enorm goed in vorm. Zo werd de Hoogkarspelse  vorige week nog verrassend tweede bij het EK allround en reed Schouten eerder op zaterdag naar een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter. Zondag rijdt Schouten nog de 3000 meter in Thialf.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]