Ga naar Content

Irene Schouten schaatst baanrecord op 3.000 meter in Thialf

HEERENVEEN - Irene Schouten heeft op indrukwekkende wijze de 3.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen gewonnen. De schaatster uit Hoogkarspel schreef in een tijd van 3.57,15 het baanrecord in Thialf op haar naam.

Irene Schouten - Foto: Orange Pictures

Daarmee reed Schouten twee tienden sneller dan het baanrecord van Antoinette de Jong. Nadat ze zaterdag al goud won op de mass start, betekende de overwinning op zondag haar eerste overwinning in de individuele World Cup.

Oranje boven

Schouten rekende op de 3.000 meter af met haar directe concurrent Antoinette de Jong, die haar vorige week nog te slim af was op het EK allround. De Jong werd tweede in een tijd van 3.58,52. De Nederlandse Joy Beune completteerde het oranje gekleurde podium door het brons te pakken in 3.58,90.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Met de NK afstanden dacht ik al op mijn best te zijn, maar het gaat elke keer weer beter"

Schaatsster Irene Schouten

Doorgroeien naar WK afstanden

Tegen de NOS verklaart Schouten dat ze zichzelf iedere week blijft verbeteren. "Met de NK afstanden dacht ik al op mijn best te zijn, maar het gaat elke keer weer beter. Een groot deel is geloven in mijzelf en misschien ook wel de combinatie met mijn coaches. Dat werkt goed. Nu hoop ik eigenlijk nog door te groeien naar de WK afstanden."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]