Ga naar Content

Provincie wijst plan voor nieuwe woonwijk Kortenhoef af

KORTENHOEF - De provincie Noord-Holland weigert ontheffing te geven aan de gemeente Wijdemeren om 140 tot 250 woningen te bouwen in de polder van Kortenhoef. Daarmee lijkt de komst van een grote nieuwe woonwijk steeds onwaarschijnlijker te worden.

Foto: NH Nieuws

De gemeente Wijdemeren heeft een officieel ontheffingsverzoek van de regels uit de 'provinciale ruimtelijke verordening' neergelegd bij de provincie om zo de nieuwbouwwijk Zuidsingel fase 8 toch te kunnen bouwen. Maar de provincie gaat hier niet in mee. Gedeputeerde Staten vindt dat de plannen in strijd zijn met de regels en dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden. 

Verrassend is dit besluit niet, want in november gaf de provincie al aan een hoop bezwaren te hebben tegen dit plan. Ze vonden toen al de wijk te groot, het past niet in landelijk gebied en het is in strijd met UNESCO Werelderfgoed. 

Meer bezwaren

De provincie is niet de enige met bezwaren. Omwonenden strijden al langer tegen de woonwijk. Zij vinden dat de verkeerssituatie zo'n grote woonwijk helemaal niet aan kan en ze voelen zich niet gehoord door de gemeente.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]