Ga naar Content

Provincie heeft hoop bezwaren tegen bouwen van nieuwe woonwijk in Kortenhoef

KORTENHOEF - De provincie Noord-Holland staat niet te juichen om een grootschalige nieuwe woonwijk in de Kortenhoefse polder. Ze maken op meerdere punten bezwaar tegen het plan. 

Foto: Provincie NH

Dat maakt de provincie bekend in een brief, een zogenoemde 'zienswijze', naar de gemeente Wijdemeren. In het kort komt het erop neer dat de provincie de wijk te groot vindt, het past niet in landelijk gebied en het in strijd is met UNESCO werelderfgoed. 

Tussen de regels door komt naar voren dat de provincie op meerdere vlakken een duidelijke onderbouwing van het plan mist. De provincie is niet de enige met bezwaren. Omwonenden strijden al langer tegen de woonwijk. Zij vinden dat de verkeerssituatie zo'n grote woonwijk helemaal niet aan kan en ze voelen zich niet gehoord door de gemeente. 

Beschermd

Verenigd in stichting MinderHinder.nu laten ze weten blij te zijn met de brief van de provincie. "Gelukkig beschermd de provincie Noord-Holland inwoners van gemeente Wijdemeren tegen wethouder De Kloet die in opdracht van projectontwikkelaars grootschalig wil bouwen in beschermd natuurgebied, naast een giftige vuilnisbelt zonder openbaar vervoer en zonder een weg er naar toe", zo schrijft de stichting.

Verder stellen ze dat al meer dan vijftig betrokken bewoners ook een brief met bezwaren naar de gemeente heeft gestuurd. "Een duidelijker signaal richting de gemeente is bijna niet denkbaar."

De plek waar de woonwijk zou moeten komen: 

Het plan - Foto: Timpaan en Slokker Vastgoed

Woningen broodnodig

In een reactie zegt wethouder Jan-Jaap de Kloet van de gemeente Wijdemeren dat de nieuwe woningen broodnodig zijn om de gemeente vitaal te houden, te zorgen dat het voorzieningenniveau op peil blijft en te zorgen dat de vele woningzoekenden een huis kunnen vinden.

Verder stelt hij dat het 'een van de zeer weinige plekken waar tussen de 150 en 250 woningen gebouwd kunnen'. Hij hoopt dat hij hierover constructief in gesprek kan gaan met de provincie. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook