Ga naar Content

Balende Calvin Stengs vond AZ veel te slordig in de opbouw

ALKMAAR - De teleurstelling was van het gezicht af te lezen bij Calvin Stengs na de nederlaag tegen FC Utrecht. De aanvaller van AZ baalde vooral van de slordigheden in het aanvalsspel. "Deze wedstrijd was belangrijk, maar we waren onzuiver."

Calvin Stengs baalt flink van het verlies tegen FC Utrecht - NH Nieuws

"We waren veel te slordig in de opbouw",  vertelt Calvin Stengs na afloop in het spelershome. "We speelden elkaar moeilijke ballen in en daardoor krijg je heel lastig de bal voorin. Dat is gewoon doodzonde."

Stil

Veel boze woorden vielen er volgens Stengs niet na afloop in de kleedkamer. Iedereen zweeg en hield de woede nog voor zich. "Iedereen heeft zijn emotie, dat lijkt me logisch."

Bekijk de video hierboven voor het gesprek met Stengs en de video hieronder met Clasie. Tekst gaat verder onder de video.

AZ'er Jordy Clasie over de nederlaag tegen FC Utrecht - NH Nieuws

Ook Jordy Clasie baalde uiteraard flink van het resultaat tegen de Utrechters. De middenvelder kwam vlak na de tegentreffer het veld in. Dat gebeurde samen met Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders. "We moesten proberen het geloof terug te brengen in de ploeg en zorgen voor nieuwe energie."

Blessure

De wedstrijden tegen de Utrechters was de tweede voor Clasie sinds zijn blessure. In totaal lag de middenvelder uit Haarlem er vijf maanden uit. "Het heeft tijd nodig, ben lang weg geweest. Ik bouw het op en hoop zo snel mogelijk weer terug op honderd procent te zitten."

Zondag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma voor AZ. Thuis tegen koploper Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]