Ga naar Content

Rinus Israel kritisch op reuzendoder AZ: "Tegen mindere goden moeite maximale te brengen"

LANDSMEER - Op zijn vaste plek in zijn favoriete fietsenwinkel in Landsmeer blikt NH Sport met voetbalicoon Rinus Israel terug op Feyenoord - AZ (1-3). "Een goede wedstrijd. AZ was het betere elftal en heeft verdiend gewonnen", aldus Israel. 

Rinus Israel: "AZ heeft verdiend gewonnen" - NH Nieuws

Focus

Myron Boadu was in De Kuip de gevierde man. De spits, die dit seizoen in wisselende doen verkeerd, maakte na rust twee doelpunten. "In dit soort wedstrijden heb ik de volle focus en maak ik kansen wel af", sprak de spits na afloop. Iets wat er bij IJzeren Rinus niet ingaat. "Zij hebben tegen mindere goden schijnbaar moeite om het maximale te brengen. Tegen grote ploegen kunnen ze beter focussen. Dan heb je niet de juiste instelling", zegt de oud-voetballer resoluut.

Lees ook

Calvin Stengs

AZ-voetballer Calvin Stengs speelde tegen Feyenoord centraal op het middenveld, maar daar zet Israël zijn vraagtekens bij. "Ik vind hem beter als rechtsbuiten. Hij heeft veel risico in zijn spelen en balverlies op het middenveld is dodelijk."

"Dan heb je niet de juiste instelling"

voetbalicoon rinus israël

Teun Koopmeiners

Het voetbalicoon is zeer te spreken over Teun Koopmeiners, die de ploeg bij de hand nam. Wel had de oud-voetballer nog een advies voor de aanvoerder, die in blessuretijd een strafschop miste. "Als ik hem was zou ik één of twee penalty's overslaan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]