Ga naar Content

Basketbalcoach Laki Lakner wil zichzelf niet martelen en stapte daarom op bij Apollo

AMSTERDAM - Gisteravond maakte basketbalcoach Laki Lakner zijn vertrek bij Apollo Amsterdam bekend. In gesprek met NH Sport legt hij uit dat er voor de eredivisie meer nodig is dan dit. Lakner stoorde zich vooral aan het feit dat er vaak niet met een volledige groep getraind kon worden.

Laki Lakner als coach van Apollo Amsterdam - Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

"In de selectie zitten heel veel jongens, eigenlijk de helft, die maar twee keer per week kunnen komen trainen. Dat zijn voornamelijk de oudere jongens", zegt Lakner. Vanwege werk moeten zij af en toe verstek laten gaan.

"Qua naam zijn ze eredivisiewaardig en een versterking voor Apollo, maar op het veld kunnen zij het niet opbrengen"

Laki lakner over spelers apollo

"Ik begrijp ook hun redenering, want er moet ook geld op tafel komen. Het probleem is: qua naam zijn ze eredivisiewaardig en een versterking voor Apollo, maar op het veld kunnen zij niet opbrengen wat hun namen zouden moeten voorstellen."

Op papier mooi team

Hij doelt onder meer op Sergio de Randamie, Floris Versteeg, Hicham Kherrazi, Berend Weijs en Dexter Hope. "Als ik die osptel, hoeven we niet onder te doen voor de eerste drie in de competitie. Als ze fysiek en mentaal in orde zijn. Met jeugd en een paar talenten erbij is dat een mooie samenstelling van het team. Op papier headden wij ook een mooi team, daar is niks mis mee."

"Ik kan heel het jaar zo doorgaan en mezelf martelen, maar ik heb niet zo'n mentaliteit. Ik word helemaal gek"

basketbalcoach laki lakner

Apollo kon lange tijd alleen in kleine groepjes trainen. Daarom was het totaalplaatje voor Lakner nog niet duidelijk. "In de wedstrijden zie je goed dat we conditioneel en mentaal, vooral verdedigend, veel te kort te komen. En dan denk ik: ik kan heel het jaar zo doorgaan en mezelf martelen, maar ik heb niet zo'n mentaliteit. Ik word helemaal gek. In trainingen en tijdens wedstrijden ben ik heel fanatiek. Dan praat ik niet over winnen of verliezen, want met verliezen op een goede manier heb ik vrede mee. Nu vind ik dat ik niet de juiste persoon ben om verder te gaan", aldus Lakner.

Apollo verloor zaterdagavond met 76-103 van Leiden. Na die wedstrijd maakte Lakner aan de spelersgroep bekend te stoppen. De Amsterdammers hebben alle drie de competitieduels dit seizoen verloren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]