Feyenoord veel te sterk voor basketballers Apollo

ROTTERDAM - De basketballers van Apollo zijn er niet in geslaagd om bij de hervatting van de Dutch Basketball League te winnen van Feyenoord. De Amsterdamse formatie van trainer Laki Lakner verloor in Rotterdam met 90-54.

Feyenoord Rotterdam - Apollo Amsterdam - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Vanaf het eerste fluitsignaal had Apollo het gelijk zwaar tegen het sterk spelende Feyenoord. Al aan het einde van het eerste kwart keken de Amsterdammers tegen een 20-8 achterstand aan. In het tweede kwart liep Feyenoord nog meer uit. Beide ploegen zochten derhalve de kleedkamer op met een ruststand van 47 tegen 28.

"Wij speelden zwakjes. Daardoor kon Feyenoord het momentum pakken en kwamen wij nooit meer op gelijke hoogte qua agressiviteit", aldus trainer Laki Lakner.

"Wij speelden zwakjes. Daardoor kon Feyenoord het momentum pakken"

apollo trainer laki lakner

Laki Lakner na het verlies tegen Feyenoord - NH Nieuws

Maatje te groot

Ondanks de inbreng van de nieuwe aanwinsten Dexter Hope en Berend Weijs kon Apollo ook in de tweede helft geen vuist maken tegen de Rotterdammers. In rap tempo bouwde de thuisploeg de voorsprong uit naar 67-42 aan het einde van het derde kwart. In het laatste kwart probeerde Apollo de nederlaag nog enigszins dragelijk te maken, maar Feyenoord bleek andermaal veel te sterk. Apollo keerde zodoende met een 90-54 nederlaag terug naar Amsterdam.

Maandag is er in NH Sport een reportage te zien over Berend Weijs en Dexter Hope. De basketballers werden deze week toegevoegd aan de selectie van Apollo.