Ga naar Content

Politie beëindigt drukbezocht feest onder viaduct: 'Komen en gaan van jeugd'

HOOFDDORP - De politie en de marechaussee hebben vannacht een eind gemaakt aan een illegaal feest onder een spoorviaduct aan de Rijnlanderweg. Volgens een buurvrouw werd het feest drukbezocht, maar duurde het hooguit een uur voordat de politie het beëindigde. 

Foto: NH Nieuws

Het feest zou zijn bezocht door zo'n 100 à 150 jongeren, van wie het grootste deel tussen de 18 en 22 jaar, aldus de politie Haarlemmermeer. Agenten probeerden de locatie te 'isoleren', maar hadden daar moeite mee omdat er feestgangers op de uitkijk stonden. 

Toen agenten bij het feest aankwamen, stoven de jongeren uiteen. Een onbekend aantal jongeren is op de bon geslingerd.

'Zoveel mensen hier ongebruikelijk'

Een vrouw die pal naast het viaduct woont zegt tegen onze verslaggever dat er rond 23.30 uur heel veel jeugd liep'. "Dat is ongebruikelijk hier, want normaal lopen er rond die tijd niet zoveel mensen." De vrouw vertelt dat ze de politie heeft gebeld. "Maar die waren hier al aan het posten. Ze wisten er al van dus." 

Politie beëindigt illegaal feest onder viaduct - NH Nieuws

Ze heeft korte tijd harde muziek gehoord, maar het geluid werd al snel gedempt. "Misschien dat ze de knop zachter hebben gezet, ik weet het niet." De vrouw schat in dat het feest al met al een uur heeft geduurd, van middernacht tot 1.00 uur, voordat de politie de stekker eruit trok.

"100 à 150, maar misschien wel 175", schat ze het aantal feestgangers dat aanwezig is geweest. "Ze zullen er niet allemaal tegelijk zijn geweest, want het was een komen en gaan." 

"Ouderen krijgen het voor hun kiezen omdat de jeugd zich niet aan de regels kan houden"

Anonieme buurvrouw

De vrouw vermoedt dat de voorbereidingen voor het feest veel tijd hebben gekost. "Een buurman heeft gezien dat er veertien dagen geleden al een busje aan de andere kant van de spoorlijn stond. Ik denk dat dat een observatiepost is geweest."  

'Niet gewenst'

De vrouw noemt het 'begrijpelijk' dat jongeren op deze manier hun vertier zoeken tijdens de lockdown. "Maar het is niet gewenst, want zij zijn de grootste verspreiders. De ouderen krijgen het voor hun kiezen omdat de jeugd zich niet aan de regels kan houden." 

De afgelopen tijd is het ieder weekend raak in Haarlemmermeer. Zo maakte de politie twee weken geleden een eind aan een feest met 24 bezoekers in Vijfhuizen. En vorig weekend viel de politie een loods in Lijnden binnen, waar op dat moment 66 mensen aanwezig waren voor de opnames van een clip van zangeres Famke Louise. Alle aanwezigen kregen een boete

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]