Ga naar Content

Balende Jong AZ'er Kunst mist ervaring in zijn team: "Niet constant en te speels"

WIJDEWORMER - Met een zuur gezicht stond Jong AZ'er Des Kunst voor de camera na de ruime nederlaag tegen Almere City (2-5). De middenvelder scoorde nog wel op fraaie wijze vlak voor tijd, maar dat leverde dus weinig op. "Het is leuk om een doelpunt achter je naam te hebben, maar het maakte voor het resultaat weinig uit."

Des Kunst van Jong AZ over nederlaag en doelpunt tegen Almere City - NH Nieuws

"De eerste helft was niet best en gaven we het te makkelijk weg", analyseert Des Kunst de fikse nederlaag. "Het is niet constant genoeg en ook te speels."

Ervaring

Met zijn 21 jaar is Kunst één van de oudere spelers van Jong AZ. Zeker vrijdagavond tegen Almere City, waar dit keer geen spelers van AZ 1 meededen. Mede daardoor waren de bezoekers uit Flevoland een maatje te groot. "De ervaring doe je op in het veld. En nu is het nog te wisselvallig."

Schoten

Vaak staat Kunst in de spits bij Jong AZ, maar vrijdagavond stond de inwoner uit IJmuiden op het middenveld. Toch dook hij nog vaak voor de goal van Almere City op. "Ik kwam veel voor de goal met schoten, alleen moet het dan wel meer opleveren. Nu waren m'n schoten slap en slecht."

Volgende week vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij buurman Telstar.

Bekijk de video voor het hele gesprek met Jong AZ'er Des Kunst.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]