Ga naar Content

Locatie Stadswerk072 maakt plaats voor woningbouw

ALKMAAR - Alkmaar ziet kansen voor woningbouw op de huidige locatie van Stadswerk072. Burgemeester en wethouders stellen voor om de locatie aan de Herculesstraat vrij te maken voor woningen. Stadswerk072 zal worden verplaatst naar de locatie van de Huisvuilcentrale (HVC). "Deze locatie biedt grote kansen voor woningbouw", stelt het college.

Foto: Gemeente Alkmaar

De komende jaren wil Alkmaar 15.000 woningen realiseren aan de Alkmaarse kanaaloever. In Overdie staan 2.300 en in Oudorp 950 woningen in de planning. "Dit gebied moet zich ontwikkelen tot een 'stoere havenstad' aan het Noordhollands Kanaal, waarin plaats is voor woningen, bedrijven en voorzieningen. Tegelijkertijd versterken wij de afvalinzameling in de gemeente Alkmaar."

Logische stap

Volgens het college is de locatie aan de Herculesstraat al langere tijd te krap geworden voor Stadswerk072 met alle activiteiten en opslag van materieel en materialen. "De verplaatsing van Stadswerk en de herontwikkeling van de Herculesstraat is dan ook een logische stap. Het past binnen de door de raad vastgestelde ontwikkelbeelden voor Overdie en Oudorp."

Het onderdeel afval en het afvalbrengstation van Stadswerk072  wordt voortaan ondergebracht bij de HVC. "Dit biedt een kwaliteitsslag en levert voordelen op het gebied van afvalinzamelen en verwerken", aldus het college.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]