Ga naar Content

Groen Geel klaar voor begin competitie: "We moeten dit zien als mooie kans"

WORMER - Corona of niet, zaterdag begint voor de korfballers van Groen Geel de competitie. "We moeten dit ook zien als een mooie kans. De overheid heeft ons toestemming gegeven", aldus Groen Geel-voorzitter Rick de Wit.

Corona of niet, de Korfbal League begint zaterdag weer - NH Nieuws / Thomas Brood

"Ze hebben daar strikte protocollen aan gehangen. Zolang wij die kunnen invullen en wij ervoor zorgen dat dit geen brandhaard is dan denk ik dat wij veel te bieden hebben", vervolgt De Wit.

Zolang wij ervoor zorgen dat dit geen brandhaard wordt, denk ik dat wij veel te bieden hebben"

groen geel voorzitter Rick de wit

Doelstelling

Dit weekend was de laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de competitie begint. Groen Geel verloor nipt van Dalto met 28-27. Daniël Harmzen is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van de ploeg uit Wormer. Hij hoopt dit jaar de play-offs te halen met Groen Geel. Door de coronacrisis bestaat de Korfball League dit jaar uit twee poules van zes teams. De eerste vier ploegen in de poules spelen dan play-offs.

Financiële consequenties

Sportief gezien is er dus een lichtpuntje te zien voor de korfballers. Toch hakt de coronacrisis er hard in in Wormer. De club heeft de kantine in eigen beheer en loopt zo veel omzet mis. "Dat zijn flinke financiële gaten die er aan het vallen zijn. Ik denk wel dat wij het met elkaar gaan oplossen, maar dit moet niet veel langer duren", aldus Rick de Wit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]